Ante Cacic, Croaţia
Ante Cacic, Croaţia

Ante Cacic este noul selecţioner al Croaţiei

Ante Cacic a fost numit în funcţia de selecţioner al Croaţiei şi îl înlocuieşte astfel pe Niko Kovac în tentativa de calificare la Euro 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
23 septembrie 2015

Ante Cacic a fost numit în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Croaţiei, cu obiectivul de a asigura calificarea la Campionatul European din 2016.

Antrenorul în vârsta de 61 de ani a pregătit în acest sezon echipa Lokomotiva Zagreb, însă acum a semnat un angajament cu Federaţia Croată care este valabil până la finalul Campionatului Mondial 2018 din Rusia. Prin intermediul unui comunicat publicat în cursul zilei de luni pe propriul site oficial, Federaţia Croată s-a arătat „încrezătoare în şansele ca echipa naţională, condusă de Ante Cacic să obţună prezenţa la Campionatul European din Franţa.” Actualul selecţioner îl înlocuieşte pe Niko Kovac, care a fost demis la începutul lunii după două rezultate dezamăgitoare, care au complicat situaţia Croaţiei din grupa H de calificare la Euro 2016, o remiză, scor 0-0, înregistrată în Azerbaijan şi o înfrângere (2-0) suferită în Norvegia.

Ante Cacic a mai antrenat în prealabil pe Dinamo Zagreb şi a fost de asemenea antrenor secund al echipei naţionale Under 21 a Croaţiei între 1994 şi 1998.

UEFA a confirmat sancţiunea de un punct de penalizare aplicată Croaţiei ca urmare a incidentelor de la partida cu Italia, când o svastică a fost vizibilă pe gazon. În aceste condiţii Croaţia se află pe locul al treilea în grupa H de calificare la Euro 2016, cu 14 puncte, două mai puţin faţă de Norvegia şi la patru puncte în spatele liderului Italia. Pe 10 octombrie naţionala lui Ante Cacic va înfrunta Bulgaria pe teren propriu, pentru ca apoi să încheie campania de calificare printr-un meci în deplasare cu Malta.Comentarii