Roy Hogdson şi Chris Coleman
Roy Hogdson şi Chris Coleman

Anglia – Ţara Galilor: lotul englezilor, de trei ori mai scump decât lotul galezilor

Lotul Angliei este de trei ori mai scump decât lotul galezilor, deşi Anglia nu are niciun jucător cu cota de piaţă a starului gale Gareth Bale.
Articol scris de Florin Codreanu
14 iunie 2016

Presă engleză a făcut rapid un calcul înainte de duelul Anglia – Ţara Galilor de la Euro 2016. Conform jurnaliştilor britanici, lotul echipei naţionale pregătite de Roy Hodgson valorează de trei ori mai mult decât lotul galezilor, cu toate că Anglia nu are niciun jucător în lot care să aibă cota de piaţă a starului lui Chris Coleman, Gareth Bale.

Bale va fi cel mai scump jucător din partida Anglia – Ţara Galilor, cu o cota de piaţă de 85 de milioane de euro. Vedeta lui Real Madrid are o cota incredibilă în acest moment şi valorează aproape cât întreg lotul galezilor, adică restul de 22 de jucători. Cel mai slab cotat fotbalist din lotul lui Chris Coleman este portarul lui Inverness, Owain Fon Williams, în timp ce jucătorul cel mai slab cotat din lotul Angliei este al treilea portar, Tom Heaton. Dar chiar şi între ei, diferenţa este extrem de mare: Heaton valorează 3 milioane de euro, Owain Fon Williams doar 250 de mii de euro. Cei mai bine cotaţi fotbalişti din lotul Angliei sunt Raheem Sterling cu o cota de piaţă de aproape 50 de milioane de euro, Harry Kane cu o cota de piaţă puţin peste 40 de milioane de euro şi Wayne Rooney cu o cota de piaţă de 37 de milioane de euro.

Englezii au echipa mai tânără, având o medie de vârstă de 25,9 ani, în timp ce Ţara Galilor are o echipă cu o medie de vârstă de 27,4 ani. Cei mai bine cotaţi jucători din lotul Ţării Galilor în afară lui Gareth Bale sunt Aaron Ramsey (cotat la 30 de milioane de euro) şi Joe Allen (cotat la 10 milioane de euro). Întreaga defensivă a lui Chris Coleman nu strânge însă cota de piaţă a rezervei din lotul Angliei, John Stones, tânărul fundaş al lui Everton fiind cotat la 35 de milioane de euro, în ciuda faptului că Manchester United şi Manchester City sunt pregătite să ofere chiar şi 50 de milioane de euro pentru transferul său.

Marcus Rashford este cel mai tânăr jucător din lotul lui Hodgson (născut pe 31 octombrie 1997), în timp ce George Williams este corespondentul său din echipa lui Coleman (Williams este născut pe 7 septembrie 1995). David Vaughan este veteranul galezilor (18 februarie 1983), iar James Milner veteranul englezilor (4 ianuarie 1986). Cel mai înalt jucător de câmp din lotul Angliei este fundaşul lui United, Chris Smalling, 1.94 de centimetri, în timp ce fundaşul lui West Ham United, James Collins (1.88 centimetri) este cel mai înalt jucător de câmp al galezilor.

Ca şi cotă totală de piaţă, Anglia se ridică la 483 de milioane de euro, în timp ce naţionala Ţării Galilor atinge 174 de milioane de euro, dintre care 85 de milioane de euro reprezintă doar cota lui Gareth Bale (125 de milioane de euro valorează Bale, Ramsey şi Allen). Cât de mult vor conta aceste date vom afla însă joi, 16 iunie, de la ora 16:00, atunci când Anglia şi Ţara Galilor se vor duela în meci direct în cadrul Grupei B.Comentarii