Roy Hodgson
Roy Hodgson

Anglia – Slovacia: Roy Hogdson ar putea rămâne selecţioner, dacă duce Anglia în semifinalele Euro 2016

Greg Dyke, preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal, a anunţat astăzi planurile forului suprem englez în privinţa selecţionerului Roy Hogdson.
Articol scris de Florin Codreanu
19 iunie 2016

Greg Dyke, preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal, a anunţat astăzi planurile forului suprem englez în privinţa selecţionerului Roy Hogdson. Experimentatul tehnician ar putea fi menţinut în funcţie, dacă reuşeşte să califice Anglia măcar în semifinalele Campionatului European de Fotbal din Franţa.

Pentru Anglia, meciul cu Slovacia este decisiv în privinţa lideratului din Grupa B. Locul 1 asigură teoretic englezilor un adversar mai uşor în optimile de final, o formalitate care ar putea să o ducă pe Anglia în sferturi. De aici încolo, Hogdson ar mai avea nevoie doar de calificarea în semifinale pentru a fi sigur că rămâne în funcţia de selecţioner şi pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia 2018, anunţă Sky Sports.

„Ştim deja ce se va întâmpla în privinţa lui Roy. Am căzut de acord că nimic nu se va schimbă până la încheierea acestui turneu final de Campionat European” a precizat Dyke pentru BBC Radio 5 Live. „Am precizat deja ca dacă echipa se va descurca bine şi va oferi ceea ce ne dorim cu toţii, Roy va prelungi. Ce înseamnă ce ne dorim cu toţii? Ei bine, aş spune că semi-finalele sună destul de bine. Sau sferturi de finală, dar cu condiţia să jucăm un fotbal plăcut, un fotbal care să ne asigure pentru viitorul apropiat. Dacă vom castiga, atunci nu mai e nimic de spus, dar dacă vom fi eliminaţi în faza grupelor, va fi un dezastru. Nu se pune problema să continuăm în această situaţie” a declarat Dyke.

Roy Hodgson, 68 de ani, a preluat naţionala Angliei în data de 14 mai 2012. Selecţionerul englezilor are numai 7 înfrângeri în perioada în care a condus echipa reprezentativă şi o rată a victoriilor impresionantă de 61.11%. El l-a înlocuit în funcţie pe Fabio Capello, care a condus Anglia între 2008 şi 2012.Comentarii