Anglia - Germania 0-1
Anglia - Germania 0-1

Anglia şi Germania vor disputa un meci amical înainte de Euro 2016

Echipa naţională a Angliei se va deplasa la Berlin pentru un meci amical cu Germania, programat a se disputa pe 26 martie
Articol scris de Răzvan Mitacu
1 iulie 2015

Echipa naţională a Angliei se va deplasa la Berlin pentru a înfrunta Germania într-un meci amical care va avea loc în luna martie a anului viitor, foarte aproape de startul Campionatului European din Franţa.

Federaţia Germană a confirmat că partida va avea loc pe data de 26 martie şi se va disputa pe stadionul Olimpic din Berlin, care recent a găzduit finala Ligii Campionilor dintre Juventus şi Barcelona. Anglia s-a impus la ultima vizită în Berlin, graţie unui gol marcat în ultimele minute de John Terry care a stabilit scorul final (2-1), într-un meci amical disputat în 2008.

Echipa lui Roy Hodgson este aproape calificată la Euro 2016 după rezultatul de egalitate înregistrat în Slovenia şi va încerca să câştige primul turneu final de la Campionatul Mondial 1966 când s-a impus la capătul unei finale cu Germania. Partida programată a se desfăşura cu aproximativ două săptămâni înainte de debutul Campionatului European 2016 va reprezenta pentru englezi ocazia de a-şi trece în cont prima victorie în faţa Germaniei din ultimii şapte ani. Deşi Anglia a câştigat ultimele două partide jucate în Germania, dintre care memorabil rămâne succesul cu 5-1 consemnat la Munchen în 2001, englezii au pierdut ultimele două confruntări cu marea rivală Germania, iar cea mai importantă rămâne partida de la Campionatul Mondial 2010, când rezultatul final (4-1) a fost mai degrabă injust pentru Anglia, care a avut un gol nevalidat la execuţia lui Frank Lampard.

Per Mertesacker a marcat singurul gol la ultima întâlnire directă dintre cele două echipa naţionale, care a avut loc pe stadionul Wembley în urmă cu doi ani.Comentarii