Fani Islanda
Fani Islanda

Anglia – Islanda: nordicii deranjaţi de numărul mic de bilete rezervat de UEFA fanilor

Suporterii islandezi au primit doar 3500 de bilete în vederea meciului cu Anglia, din optimile de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
27 iunie 2016


Doar 3500 de bilete a pus UEFA la dispoziţia islandezilor pentru duelul din optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal. Anglia – Islanda se va juca pe Allianz Riviera din Nice, un stadion cu o capacitate de 35.000 de locuri: „Ne-a surprins această decizie, ne-ar fi bucurat dacă primeam un număr mai mare de bilete, pentru că spectatorii islandezi vor să vadă acest meci. Probabil că UEFA trebuia să gândească mai bine distribuirea biletelor pentru jocul nostru cu Anglia. Ne-ar fi plăcut să avem 15 mii de fani alături de noi, 15 mii de suporteri pe care să-i facem mândri” a atacat, Gylfi Sigurdsson, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti ai echipei naţionale pregătită de Lars Lagerback.

Sigurdsson ştie ce zice. Mai bine de 10.000 de nordici au asistat la meciurile naţionalei Islandei la Euro 2016, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 3% din populaţia ţării, care depăşeşte cu puţin 300 de mii de locuitori. Islanda este neînvinsă până acum la turneul final, după ce a remizat cu Portugalia şi Ungaria şi a învins în mod surprinzător Austria în faza grupelor. Nu este prima reacţie anti distribuţia făcută de UEFA în ceea ce priveşte numărul de bilete la meciuri. Selecţionerul Irlandei, Martin O’Neill, a atacat şi el acelaşi subiect înaintea confruntării cu Franţa, meci la care irlandezii au primit doar 4.500 de bilete.

Anglia – Islanda din optimile Euro 2016 va fi al treilea meci dintre cele două formaţii, iar statistica avantajează Anglia. Până acum englezii sunt neînvinşi în disputele cu reprezentativa islandeză şi vor încerca să profite de faptul că este pentru prima dată când depăşesc faza grupelor la un turneul final european în două rânduri consecutiv. Ultima înfrângere a englezilor la un turneu final european (fără loteria penalty-urilor) vine tocmai în urmă cu 10 meciuri, la Euro 2004 contra Franţei.Comentarii