Preliminariile EURO 2016, Grupa E, 09 octombrie 2015, ora 21:45
Anglia
Anglia
2 - 0
Estonia
Estonia

Theo Walcott 45
Raheem Sterling 85
 
 
Ross Barkley, cel mai bun om al Angliei în meciul cu Estonia
Ross Barkley, cel mai bun om al Angliei în meciul cu Estonia

Anglia – Estonia 2-0. Nouă din nouă pentru englezi în preliminariile EURO 2016

Anglia a câştigat fără emoţii meciul cu Estonia, scor 2-0 după golurile lui Walcott şi Sterling. Estonia păstrează şanse teoretice de calificare la baraj.

Anglia a făcut penultimul pas spre o campanie perfectă în preliminariile EURO 2016, câştigând şi al nouălea meci din grupă, 2-0 cu incomoda dar totuşi modesta naţională a Estoniei. Echipa lui Roy Hodgson mai are de jucat luni în Lithuania, unde speră să egaleze recordul stabilit de Germania în precedentele preliminarii europene, câştigarea tuturor celor zece meciuri din grupa de calificare.

Fără să fi marcat vreodată împotriva Angliei, Estonia a mers pe Wembley să se apere şi a făcut-o destul de bine. Nu a fost nevoie de parcarea autobuzului, ci mai degrabă de o defensivă dinamică, dispusă să alerge mult pentru a bloca omul cu mingea, o reţetă ce funcţionase mulţumitor în meciul tur, câştigat la limită de englezi. Fără Rooney dar şi fără experimente în unsprezecele de start, Anglia s-a bucurat de posesia mingii de la un capăt la altul al jocului, dar a pus probleme mai mult prin şuturi de la distanţă ce i-au prilejuit portarului Aksalu intervenţii notabile. Apărarea balticilor a greşit însă în două rânduri, suficient pentru ca speculativă echipă a Angliei să obţină o victorie confortabilă.

Dacă Aksalu a fost de departe cel mai bun jucător al oaspeţilor, de la englezi s-a remarcat Ross Barkley. După golul marcat în San Marino, jucătorul lui Everton a apărut acum cu o pasă decisivă de mare rafinament pentru golul ce a deschis tabela, apoi câteva pătrunderi pe axul central finalizate cu bune şuturi de la distanţă au dat mari emoţii defensivei estoniene. Ca semn de recunoaştere pentru prestaţia excelentă, Hodgson i-a oferit spre final şansa unui standing ovation, înlocuindu-l cu puştiul de 19 ani al lui Spurs, Dele Alli.

Meciul de pe Wembley a început cu un moment festiv, Rooney primind din mâna lui Bobby Charlton un trofeu după ce a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei Angliei. Apoi jocul a debutat cu Anglia în atac şi o bună ocazie a lui Walcott încă din minutul 3. Au urmat însă momente de chin pentru englezi, dornici să fie prea tehnici într-o pădure de picioare estoniene. Următoarele situaţii au venit abia în jurul minutul 40, la două acţiuni ale vârfului lui Arsenal, Theo Walcott, folosit extremă dreaptă în sistemul lui Hodgson ce l-a avut pe Harry Kane vârf împins. Walcott avea să deschidă scorul la chiar ultima fază a reprizei, după ce a luat perfect startul la o minge a lui Barkley şi a păcălit pasul la ofsaid făcut de estonieni.

Un şut bun al lui Adam Lallana şi două acţiuni ale lui Barkley au fost ocaziile Angliei înaintea golului de 2-0, marcat în cel mai pur stil britanic: degajare a portarului Hart, minge prelungită cu capul spre debutantul Vardy, iar acesta a preferat o pasă în faţa porţii de unde Sterling a îndeplinit formalitatea.

În ciuda înfrângerii, Estonia păstrează şanse teoretice de a prinde locul de baraj din Grupa E, dar are nevoie de victorie la scor în meciul de acasă cu Elveţia şi de o înfrângere, şi ea la scor, a Sloveniei în San Marino.Statisticile meciului

 
61
Posesie
39
 
 
25
Total şuturi
5
 
 
8
Pe poartă
0
 
 
10
Afară
3
 
 
7
Blocate
2
 
 
0
Bare
0
 
 
10
Cornere
3
 
 
1
Offside
0
 
 
0
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
8
Faulturi
14
 
 
553
Total pase
301
 
 
496
Completate
245
 

Filmul meciului

Theo Walcott
(Ross Barkley)
45'
 
 
70'
Sander Puri
(Ats Purje)
 
70'
Joel Lindpere
(Aleksandr Dmitrijev)
Alex Oxlade-Chamberlain
(Adam Lallana)
73'
 
 
73'
Artur Pikk
Jamie Vardy
(Theo Walcott)
83'
 
Raheem Sterling
(Jamie Vardy)
85'
 
Dele Alli
(Ross Barkley)
88'
 
 
88'
Siim Luts
(Ken Kallaste)

Echipele de start

1
3
6
5
2
11
4
8
9
10
7
9
14
19
6
18
10
23
17
15
3
1

Comentarii pe marginea meciului Anglia - Estonia