Anghel Iordănescu, după România - Albania (sursa foto:dolce-sport.ro)
Anghel Iordănescu, după România - Albania (sursa foto:dolce-sport.ro)

Anghel Iordănescu, după România – Albania 0-1: „Nu ne reproşăm nimic”

Anghel Iordănescu consideră că România nu putea face mai mult în faţa unei echipe a Albaniei care are 21 de jucători în campionate puternice.
Articol scris de David Petre
20 iunie 2016

„Chiar nu ne reproşăm nimic”, a spus selecţionerul României, Anghel Iordănescu, în interviul acordat Dolce Sport la finalul meciului pierdut de echipa noastră în faţa Albaniei. „Din punctul meu de vedere regretăm rezultatul. Nu este o seară aşa neagră cum o vedeţi dumneavoastră. Este adevărat că o înfrângere este o înfrângere; o înfrângere în faţa Albaniei, care are 21 de jucători care activează în străinătate”.

Ce spune Iordănescu despre desfăşurarea jocului şi cheia înfrângerii? „Au fost foarte multe momente când echipa noastră a controlat, a fost la cârma jocului. Am primit din nou un gol parabil, care a venit într-un moment în care jocul nu era în favoarea noastră. În repriza a doua din nou am încercat să revenim în joc, am împins jocul în jumătatea de teren adversă, dar, din păcate, nu am reuşit să marcăm. Una peste alta nu pot fi supărat pe jucătorii noştri. Şi-au dorit, au alergat, au încercat să controleze jocul, dar ăsta este fotbalul şi trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt ele”.

Rezultat ruşinos? „Nu ne cade bine o înfrângere în faţa Albaniei, dar nu mai consideraţi Albania de pe vremea lui Gicu Dobrin sau Dumitrache. Albania a progresat enorm de mult, are foarte mulţi jucători care joacă constant în străinătate, sunt 21 de jucători care joacă în competiţii puternice. Dacă vreţi să fim realişti, trebuie să înţelegem că, pentru noi, a fost o performanţă că am ajuns până aici”.Comentarii