Andy Carroll
Andy Carroll

Andy Carroll încrezător în şansele de a evolua pentru Anglia la EURO 2016

Atacantul englez Andy Carroll speră să se recupereze complet după accidentare pentru a putea obţine un loc în lotul pentru Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 aprilie 2015

Andy Carroll a recunoscut că revenirea în echipa naţională a Angliei pentru Campionatul European din 2016 rămâne „un obiectiv major”, în timp ce atacantul lui West Ham United îşi continuă perioada de recuperare şi aşteaptă să reintre pe teren.

Fostul jucător al celor de la Newcastle United şi Liverpool a fost nevoit să stea departe de gazon din luna februarie ca urmare a unei noi probleme medicale, după ce Carroll reuşise o serie de cinci goluri în ultimele 14 meciuri. Vârful în vârstă de 26 de ani a avut parte de numeroase accidentări în trecut, atât probleme musculare, cât şi accidentări la gleznă şi genunchi, din cauza cărora a putut aduna doar 46 de prezenţe în Premier League de-a lungul ultimelor trei stagiuni. În ciuda unei frustrări normale având în vedere situaţia deloc plăcută, Carroll rămâne încrezător în posibilitatea de a-şi asigura un loc în lotul Angliei pentru turneul final din Franţa: „Desigur, pentru orice jucător englez EURO 2016 reprezintă un obiectiv major” – a declarat atacantul lui West Ham United, citat de cotidianul London Evening Standard – „Trebuie să pot juca bine şi mai ales constant, apoi totul va veni de la sine. Momentan mă concentrez doar pe o recuperare completă. Am încredere în calităţile mele şi dacă sezonul viitor voi juca des şi voi marca nu văd de ce nu aş evolua pentru Anglia la EURO 2016”.

„De fiecare dată când urma un meci eram deranjat de o problemă, dar am încercat să forţez şi apoi am lipsit mai mult. A fost vorba mereu de o sincronizare greşită, astfel că acum voi aştepta oricât va fi nevoie pentru a mă reface în totalitate. Imediat ce voi fi sută la sută apt de joc voi uita de accidentări şi voi merge mai departe. Nu pot să mă gândesc tot timpul la accidentări şi sa zic ‘De data asta nu trebuie să bag piciorul deoarece m-aş putea lovi’. Mulţi jucători gândesc în acest fel, dar nu este absolut deloc productiv şi nu trebuie să joci cu frică. Este adevărat, când cineva mă întreabă la ce genunchi sunt accidentat, trebuie să mă uit după urme pentru a-mi da seama exact, dar aceasta este situaţia.” – concluzionează atacantul englez.

Andy Carroll are până în prezent nouă apariţii pentru Anglia, însă ultimul său meci datează din aprilie 2012.Comentarii