Andrea Barzagli, Italia
Andrea Barzagli, Italia

Andrea Barzagli prefaţează Italia – Spania: „Iniesta, cel mai bun jucător al lor”

Experimentatul fundaş al naţionalei Italiei, Andrea Barzagli, a discutat despre meciul cu Spania contând pentru optimile de finală de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
26 iunie 2016

Ajuns la 35 de ani, Andrea Barzagli rămâne unul dintre oamenii de bază din defensiva Italiei, alături de Leonardo Bonucci şi Giorgio Chiellini. Fundaşul lui Juventus, care a anunţat că se va retrage din echipa naţională la finalul Campionatului European 2016, a susţinut în această seară o conferinţă de presă pentru a prefaţa duelul cu Spania din optimile de finală ale competiţiei, meci programat a se disputa mâine, de la ora 19:00, pe Stade de France din capitala Franţei.

Pentru partida împotriva campioanei europene, Italia nu se va putea baza pe mijlocaşul Antonio Candreva, unul dintre cei mai buni jucători ai ‘Squadrei Azzurra’ în faza grupelor: „Ne pare rău pentru el, ştim cât de mult ar fi putut să conteze în jocul nostru, după cum am văzut în meciurile cu Belgia şi Suedia.” – a declarat Andrea Barzagli, citat de cotidianul Corriere dello Sport – „Dar avem un lot format din 23 de jucători, aşadar cel care va intra pe teren în locul lui Candreva va face tot posibilul pentru a-l înlocui cât mai bine şi sunt că se va descurca excelent.” Deşi s-a clasat pe prima poziţie a grupei de la Euro 2016, Italia are parte de un adversar extrem de dificil încă din optimi: „Ne pregătim de această optime de finală extraordinară, spiritul grupului este cel necesar pentru a înfrunta cu succes un adversar de acest nivel. Iniesta este cel mai bun jucător al lor, unul dintre cei mai buni mijlocaşi din lume, cel puţin în ultimii 10-15 ani.” – a continuat experimentatul fundaş al celor de la Juventus.

Italia are cei mai mulţi jucători în pericol să rateze sferturile de finală în cazul unui nou cartonaş galben, însă Andrea Barzagli atrage atenţia asupra faptului că naţionala pregătită de Antonio Conte nu se poate lăsa condiţionată de această situaţie neplăcută: „Riscul să avem suspendări există, acest lucru este evident, dar nu ne gândim la asta, din contra chiar am glumit între noi: nu doar că avem 10 jucători la un singur cartonaş galben de suspendare, dar doi dintre aceştia sunt chiar portari. Vom disputa acest meci din optimi fără a ne lăsa influenţati de ceea ce va fi mai departe, altfel riscăm să nu mai existe încă o rundă pentru noi. Faptul că înfruntăm Spania încă de pe acum nu poate să fie un lucru favorabil, dar partea bună a lucrurilor este că la un astfel de meci motivaţiile vin de la sine şi toată echipa va încerca să se autodepăşească. Spania, exceptând prima repriză contra Croaţiei, a jucat foarte bine şi a demonstrat că este una dintre favoritele la câştigarea titului, dar noi vom lupta ca de obicei cu armele noastre şi vom da totul pentru a ne califica.” – a concluzionat fundaşul echipei naţionale a Italiei şi al lui Juventus.Comentarii