Elveţia şi Polonia se întâlnesc în optimile de finală ale EURO 2016
Elveţia şi Polonia se întâlnesc în optimile de finală ale EURO 2016

Analiza optimilor de finală la EURO 2016: Elveţia – Polonia

Elveţia - Polonia, prima optime de finală la EURO 2016, se joacă sâmbătă, 25 iunie, de la ora României 16.00.
Articol scris de Florin Codreanu
23 iunie 2016

Elveţia şi Polonia se vor înfrunta sâmbătă, 25 iunie de la ora 16:00 ora României pe arena din Saint Etienne. Două formaţii cu un stil similar de joc care s-au calificat până la urmă fără emoţii din grupele lor. Polonia şi Elveţia au disputat până acum zece partide, în patru dintre aceste meciuri polonezii reuşind să se impună. Elveţienii au câştigat un singur joc împotriva „leşilor” în urmă cu 40 de ani, scor 2-1 într-un joc amical. La ultima confruntare directă dintre cele două formaţii, Polonia şi Elveţia au încheiat la egalitate 2-2, un amical disputat în 2014.

Parcurs la Euro 2016

Elveţienii n-au pierdut niciun meci în faza grupelor, învingând Albania cu 1-0 şi remizând cu România şi Franţa. Au încasat un singur gol din lovitură de la unsprezece metri chiar de la echipa reprezentativă a României, dar au avut mare noroc în duelul cu Franţa, atunci când „cocoşii” au trimis de două ori balonul în bară. De partea cealălaltă, Polonia a impresionat în grupa sa. Dincolo de victoria la limită, dar meritată în faţa Irlandei de Nord, polonezii au învins Ucraina cu acelaşi scor, 1-0 şi au impresionat în partida cu Germania, favorita grupei. Campionii Mondiali n-au reuşit să-şi creeze foarte multe şanse de gol, iar replica polonezilor a fost una excelentă atât la nivel de organizare al partidei cât şi în ceea ce priveşte ambele faze ale jocului.

Favorita noastră

Elveţia şi Polonia sunt două echipe apropiate valoric, iar ambele formaţii s-au calificat în optimi fără înfrângere. Polonia este echipa care a evoluat într-o grupă mai dificilă şi pare să dispună de o serie de jucători pe care Elveţia nu-i are. La nivel de organizare, ambele formaţii s-au descurcat mult peste aşteptări până în acest moment al turneului. Pe faza defensivă, Polonia are un plus faţă de Elveţia, în timp ce pe faza de atac, prezenţa lui Robert Lewandowski, unul dintre atacanţii de top ai fotbalului mondial, poate face diferenţa. Lewandowski nu a maract încă la acest turneu final, la fel cum n-au făcut-o nici Seferovic sau Embolo, atacanţii elveţienilor. Noi credem că de această dată Lewandowski va sparge gheaţa şi Polonia se va califică în sferturile de finală ale competiţiei.Comentarii