Anglia - Islanda, ultima optime de finală la EURO 2016
Anglia - Islanda, ultima optime de finală la EURO 2016

Analiza optimilor de finală la EURO 2016: Anglia – Islanda

Anglia - Islanda, ultima optime de finală la EURO 2016, se joacă luni, 27 iunie, de la ora României 22.00.
Articol scris de Florin Codreanu
24 iunie 2016

Ultimul meci al optimilor se joacă luni, 27 iunie de la ora 22:00 ora României la Nice, între Anglia şi Islanda. Un meci care pe hârtie are o singură favorită. Dar un meci care se anunţă de pe acum extrem de captivant. La capitolul întâlniri directe, Anglia şi Islanda s-au întâlnit de numai două ori în istoria lor. Englezii n-au pierdut încă în faţa islandezilor, reuşind să câştige o dată şi să remizeze în cel de-al doilea meci. Partida din optimile turnelui final este un prilej extraordinar pentru Hodgson et comp să prindă faza sferturilor de finală, însă poate fi Islanda învinsă?

Parcursul de la Euro 2016

Islanda poate fi învinsă, dar până acum la Euro 2016, n-a pierdut niciun meci. 1-1 cu Portugalia, 1-1 cu Ungaria şi o victorie dramatică în faţa Austriei, 2-1. Prestaţii incredibile ale unei echipe naţionale extrem de atrăgătoare ca nivel de efort, sacrificiu şi spirit. Islanda a cucerit Franţa şi Europa prin ceea ce a arătat la acest turneu final: fotbal, angajament, rezultate şi suporteri extraordinari. Nu va fi un adversar comod pentru Anglia, mai ales că este o formaţie nordică, puternică şi greu de desfăcut defensiv.

Englezii au fost aproape de o primă victorie la Euro, chiar la debut, dar Rusia a smuls un punct în prelungiri. A urmat apoi reversul medaliei şi Anglia a câştigat în ultimele secvenţe ale jocului, partida cu Ţara Galilor, deşi a fost condusă cu 0-1. La ultimul joc din grupă, elevii lui Hodgson au remizat 0-0 cu Slovacia.

Favorita noastră

În mod normal, Anglia ar trebui să fie în sferturi. Calitatea lotului adus în Franţa de Roy Hodgson depăşeşte cu mult calitatea islandezilor, însă această echipa naţională a demonstrat că poate. A făcut-o iniţial în preliminarii câştigând de două ori în faţa Olandei şi calificându-se dintr-o grupă cu Olanda, Cehia şi Turcia. Apoi a demonstrat-o şi la Euro 2016, adunând cinci puncte după meciuri cu Portugalia, Austria şi Ungaria. Islanda nu este o forţă, nu are jucători care să te facă să te ridici de pe scaun de plăcere, nu are nici măcar trecut în fotbal. Dar este o formaţie capabilă de orice. Cu o populaţie de aproape cinci ori mai mică decât comitatul Kent din apropierea Londrei, Islanda are inimă, are curaj şi spirit de luptă. Nu suntem convinşi că-i va ajuta foarte mult în duelul cu Kane, Vardy, Rooney et comp, dar credem că vor ne vor oferi şansa să-i aplaudăm măcar virtual la finalul aventurii lor europene. Aventură care bănuim că se va încheia cu ocazia duelului contra Angliei din optimi.Comentarii