Franţa - Germania
Franţa - Germania

Amical Franţa – Germania programat pe Stade de France în noiembrie

Franţa şi Germania au anunţat că vor disputa un meci amical pe Stade de France , în data de 13 noiembrie
Articol scris de Răzvan Mitacu
3 iulie 2015

Franţa a anunţat definitivarea unui meci amical cu echipa naţională a Germaniei, care va avea loc în luna noiembrie, pe arena Stade de France, ca parte a programului de pregătire în vederea turneului final al Campionatului European 2016.

Va fi prima confruntare directă după meciul disputat la Campionatul Mondial 2014 în faza sferturilor de finală, câştigat de Germania la limită, scor 1-0, graţie unui gol marcat de Mats Hummels în minutul 12. Un succes în urma căruia Germania devenea prima echipă naţională care obţine calificarea în semifinalele unui Campionat Mondial pentru a patra oară consecutiv.

Ultima partidă dintre cele două naţionale disputată în Franţă a avut loc în anul 2013, când golurile înscrise de Thomas Muller şi Sami Khedira au adus victoria Germaniei pe Stade de France. Pentru Franţa Mathieu Valbuena a marcat pe finalul primei reprize, un gol insuficient pentru ca jucătorii lui Didier Deschamps să evite prima înfrângere din ultimii 25 de ani contra Germaniei.

În calitate de gazdă al Campionatului European 2016, Franţa este calificată automat la turneul final de vara viitoare, în timp ce Germania se află pe locul al doilea al grupei D, la un punct în spatele liderului Polonia, dar cu oportunitatea de a prelua şefia grupei la meciul direct programat pe 4 septembrie. După partida amicală care va avea loc pe 13 noiembrie cu Germania, Franţa se deplasează patru zile mai târziu în Anglia pentru un alt meci amical în compania unei reprezentative puternice.Comentarii