Alessandro Schopf, Austria
Alessandro Schopf, Austria

Alessandro Schopf: „Austria este pregătită pentru debutul la Euro 2016”

Tânărul mijlocaş al lui Schalke, Alessandro Schopf, a prefaţat meciul pe care Austria îl va disputa cu Ungaria la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
13 iunie 2016

Primul meci din cadrul grupei F de la Campionatul European 2016 va avea loc mâine seară, între Austria şi Ungaria, pe Stade Matmut-Atlantique din Bordeaux. Într-o grupă din care mai fac parte Portugalia, respectiv Islanda, atât echipa pregătită de Marcel Koller, cât şi naţionala condusă de Bernd Storck sunt conştiente că au posibilitatea de a realiza o performanţă importantă prin calificarea în rundele eliminatorii de la Euro 2016. Însă confruntarea directă va avea astfel o miză şi mai mare, după cum precizează inclusiv tânărul mijlocaş al celor de la FC Schalke 04, Alessandro Schopf:

„Cu siguranţă va fi un meci foarte dificil pentru noi. Ungaria este o echipă compactă, cu o defensivă foarte bine organizată, iar în ofensivă sunt periculoşi mai ales pe situaţiile de contraatac. Va trebui să fim foarte atenţi pentru a nu le oferi astfel de oportunităţi. Dacă nu vom da 120% în acest meci nu vom câştiga, însă suntem pregătiţi să debutăm la Euro 2016 şi suntem încrezători în şansele de a obţine un rezultat pozitiv.” – a declarat mijlocaşul în vârstă de 22 de ani, citat de site-ul oficial al Federaţiei Austriece de Fotbal (OFB).

Alessandro Schopf, crescut la centrul de tineret al lui Bayern Munchen, a debutat în echipa naţională a Austriei pe 26 martie, înlocuindu-l pe David Alaba în meciul amical câştigat pe teren propriu cu Albania, scor 2-1. Tânărul jucător a evoluat apoi în fiecare dintre următoarele trei partide de pregătire disputate de Austria înainte de Euro 2016, cu Turcia, Malta, respectiv Olanda, reuşind să înscrie un gol în succesul înregistrat cu 2-1 contra Maltei, pe stadionul Wörthersee din Klagenfurt.Comentarii