David de Gea, Spania
David de Gea, Spania

Alertă roşie pentru turci înainte de Spania – Turcia: ibericii n-au mai luat gol de 599 de minute!

La EURO 2012, Spania a primit gol doar în primul meci din faza grupelor, cu Irlanda. Spania pare un zid defensiv, în timp ce turcii nu marchează uşor.
Articol scris de Florin Codreanu
15 iunie 2016

Spania – Turcia se va juca vineri, 17 iunie de la ora 22:00 ora României şi aduce faţă în faţă două echipe aflate la poli opuşi. Turcii au pierdut jocul de debut contra Croaţiei cu scorul de 0-1, în timp ce Spania a câştigat în faţa Cehiei cu acelaşi scor. Nu doar acest detaliu îi îngrijorează însă pe turci, ci jocul echipei lor, dar şi jocul adversarilor. Deşi nu pare să mai impresioneze la nivel de lot aşa cum o făcea în 2012, Spania rămâne o echipă incredibilă şi se transformă la turneele finale într-un adevărat zid defensiv.

La Euro 2012, Spania a primit un singur gol în chiar primul joc de la turneul final când Antonio di Natale marca în poarta lui Iker Casillas în minutul 61 al jocului Spania – Italia. De atunci, ibericii n-au mai primit nici măcar un gol! Au urmat victorii cu Irlanda (4-0), Croaţia (1-0), Franţa (2-0), Portugalia (0-0 victorie la penalty-uri) şi Italia (4-0). Luni, Spania a trecut şi de Cehia cu scorul de 1-0 în primul meci de la Euro 2016. Ceea ce înseamnă că ibericii adună 599 de minute fără gol primit la turneele finale!

Dacă în primele cinci meciuri titular a fost Iker Casillas în poarta Spaniei, luni, între buturile La Roja s-a aflat David de Gea, însă nimic nu s-a schimbat. Spania şi-a păstrat poarta imaculată de la acel meci cu Italia din 10 iunie 2012.

În 2016 reprezentativa Turciei a reuşit să înscrie de numai opt ori în cele şase jocuri disputate, dintre care cinci au fost amicale. Turcii n-au trecut niciodată de două goluri înscrise într-un meci jucat în 2016, iar la debutul la Euro 2016 n-au reuşit să pericliteze poarta croaţilor.Comentarii