Giovanni De Biasi, selecţionerul Albaniei
Giovanni De Biasi, selecţionerul Albaniei

Albania speră în ajutorul Italiei pentru calificarea în optimile Campionatului European

Selecţionerul Albaniei, Gianni De Biasi, speră ca victoria obţinută cu România să fie suficientă pentru calificarea în optimile de finală ale Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
20 iunie 2016

Albania a reuşit deja o performanţă istorică prin victoria obţinută dumincă seara împotriva naţionalei României (1-0), ceea ce a reprezentat primul succes al echipei albaneze la un turneu final de Campionat European, însă selecţionerul italian Giovanni De Biasi nu se mulţumeste doar cu cele trei puncte şi clasarea pe locul al treilea în grupa A, ci speră ca victoria cu România să fie suficientă pentru calificarea în rundele eliminatorii ale competiţiei.

În acest sens, Albania are nevoie şi de ajutorul naţionalei Italiei, care este deja sigură de prima poziţie în grupa ei, însă un succes sau o remiză contra Irlandei, în partida programată miercuri seara pe stadionul Pierre-Mauroy din Villeneuve d’Ascq, ar ajuta indirect şi Albania să păstreze şanse la clasarea pe unul dintre cele mai bune locul al treilea din grupe.

Intervievat la microfonul Radio 24, în cadrul emisiunii ‘Tutti Convocati’, selecţionerul italian a fost întrebat dacă îi va cere ajutorul omologului său de pe banca tehnică a ‘Squadrei Azzurra’, Antonio Conte: „Să îi dau un telefon lui Conte pentru a-l ruga să ne dea o mână de ajutor? Daţi-mi numărul lui şi îl sun imediat.” – a glumit Giovanni De Biasi, care mai apoi a continuat: „Orice se va întâmpla de acum înainte pentru noi a fost un Campionat European de excepţie, cu trei evoluţii foarte bune. Ironia sorţii face ca singurul rezultat pozitiv să fie chiar în cel în care am avut ocaziile cele mai puţine. În primele două meciuri probabil că presiunea şi-a spus mai mult cuvântul, însă ieri ne-am eliberat puţin de această presiune. Suntem o echipă care munceşte foarte mult, ne cunoaştem limitele, iar acesta a fost unul dintre punctele noastre forte la Euro 2016.” – a concluzionat fostul antrenor al celor de la Levante, Torino sau Udinese.Comentarii