Alan Shearer
Alan Shearer

Alan Shearer, dispus să fie noul selecţioner al Angliei după plecarea lui Roy Hodgson

Fostul atacant al lui Newcastle United, Alan Shearer, este dispus să preia Anglia după campania încheiată prematur la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
28 iunie 2016

Alan Shearer şi-a exprimat disponibilitatea de a prelua echipa naţională a Angliei, după ce Roy Hodgson a confirmat că va demisiona din funcţia de selecţioner, la capătul eliminării dezamăgitoare din faza optimilor de finală ale Campionatului European 2016, contra Islandei. Fostul mare atacant al celor de la Blackburn Rovers şi Newcastle United a precizat că a purtat discuţii cu reprezentanţi ai Federaţiei Engleze de Fotbal în urmă cu patru ani, însă la momentul respectiv lipsa sa de experienţă a reprezentat un factor decisiv în alegerea noului selecţioner.

Actualul selecţioner al echipei Under 21 a Angliei, Gareth Southgate, este unul dintre principalii favoriţi pentru preluarea responsabilităţilor în ceea ce priveşte naţionala mare, iar Alan Shearer a precizat de asemenea că ar fi dispus să lucreze alături de fostul său coleg din reprezentativa Angliei: „Cu siguranţă voi discuta cu oficiali ai Federaţiei pentru a vedea care este exact situaţia, la fel cum am făcut în urmă cu patru – cinci ani, când mi s-a spus că nu am experienţa necesară pentru a prelua pe Anglia. Eu sunt dispus să îmi ofer serviciile şi experienţa competiţională. Chiar dacă Gareth Southgate va fi numit selecţioner cred că pentru el ar fi un lucru benefic să lucreze alături foşti jucători exerimentaţi.” – a declarat Alan Shearer, citat de site-ul skysports.com.

Fostul atacant al celor de la Blackburn Rovers şi Newcastle United a adunat 63 de prezenţe în tricoul echipei naţionale a Angliei, pentru care a marcat 30 de goluri între 1992 şi 2000. Shearer a fost golgheterul Campionatului European 1996, cu cinci reuşite.Comentarii