Igor Akinfeev, Rusia
Igor Akinfeev, Rusia

Akinfeev: „Anglia, cel mai accesibil adversar din prima urnă valorică”

Portarul echipei naţionale a Rusiei, Igor Akinfeev, a prefaţat meciul cu Anglia de la Euro 2016, programat a se disputa sâmbătă la Marseille.
Articol scris de Răzvan Mitacu
7 iunie 2016

Anglia şi Rusia se vor înfrunta sâmbătă seara pe stadionul Velodrome din Marseille, în primul meci al celor două echipe naţionale la Euro 2016, iar experimentatul portar al celor de la CSKA Moscova, Igor Akinfeev, se arată încrezător în şansele ca Rusia să debuteze la turneul final din Franţa printr-un rezultat pozitiv.

Portarul titular al naţionalei pregătite de Leonid Slutsky a precizat de asemenea că tragerea la sorţi pentru configuraţia grupelor de la Campionatul European a fost una favorabilă pentru ruşi, care au sperat să înfrunte Anglia, dintr-o primă urna valorică din care mai făceau parte selecţionate precum Franţa, Germania, Spania, Portugalia şi Belgia: „Ştiam de la început că va trebui să înfruntăm una dintre naţionalele aflate în prima urnă valorică. Am discutat între noi şi am ajuns la concluzia că Anglia ar fi cel mai accesibil adversar din această categorie.” – a declarat Igor Akinfeev, citat de site-ul sportinglife.com.

„Nu este în niciun caz o lipsă de respect faţă de Anglia, au jucători foarte buni, dar dacă ne uităm la celelalte echipe de top pe care le-am fi putut întâlni, cu toate se numără printre favoritele la câştigarea Campionatului European. Anglia are o naţională puternică, dar suntem de părere că avem calitatea necesară pentru a ne ridica la nivelul lor.” Jucătorul celor de la CSKA Moscova recunoaşte totuşi că Rusia va avea în faţă unul dintre cei mai în formă portari, în persoana lui Joe Hart: „Îl admir foarte mult pe Joe Hart.” – a precizat portarul rus în vârstă de 30 de ani, care de-a lungul carierei a adunat peste 80 de prezenţe în tricoul naţionalei – „În ultimii trei – patru ani Hart a devenit unul dintre cei mai buni portari din lume, are capacitatea de a reuşi interveţii decisive pe care puţini alţi portari le-ar putea face. Însă noi ne bazăm pe atacanţi excepţionali şi cu siguranţă nu îi vom face viaţa uşoară.”Comentarii