Adrian Mutu, România
Adrian Mutu, România

Adrian Mutu revine în România cu gândul la Euro 2016

Atacantul Adrian Mutu a semnat cu ASA Târgu Mureş în speranţa de a evolua constant pentru a fi inclus în lotul României de la Euro 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
18 ianuarie 2016

După ce Ciprian Marica a revenit în Liga 1, în tentativa de a se pune la punct cu pregătirea fizică şi de a putea evolua constant etapă de etapă, pentru a-şi mări şansele de a fi prezent la Campionatul European 2016 din Franţa, un alt fost jucător de bază din echipa naţională a decis să se întoarcă în România: Adrian Mutu, autor a 35 de goluri pentru România, graţie cărora se află la egalitate cu Gheorghe Hagi în fruntea celor mai buni marcatori din istoria naţionalei, a semnat un contract valabil pe şase luni cu echipa ASA Târgu Mureş.

„Adrian Mutu îşi doreşte foarte mult să joace pentru a avea şanse să prindă lotul României la Euro 2016. Suma pe care a acceptat-o este una rezonabilă, fără prime de obiectiv sau alte bonusuri, deoarece pe el îl interesează în primul rând să joace constant, însă acest lucru va depinde doar de antrenor şi de modul în care se va prezenta el.” – a declarat Cristian Cherteş, directorul general al clubului ASA Târgu Mureş, citat de cotidianul Prosport.

Fostul atacant al celor de la Chelsea, Juventus şi Fiorentina a evoluat de 77 de ori pentru România, însă ultima sa prezenţă în tricoul naţionalei datează din campania de calificare la Campionatul Mondial 2014, într-un meci pierdut de România pe Amsterdam ArenA, scor 4-0 cu Olanda. Ultimul gol al lui Adrian Mutu a fost reuşit pe 22 martie 2013, când naţionala pregătită pe atunci de Victor Piţurcă obţinea o remiză la Budapesta, scor 2-2 cu Ungaria.

Noul jucător al celor de la ASA Târgu Mureş a reprezentat România la Euro 2000 şi la Euro 2008, unde a marcat singurul gol reuşit de „tricolori”, iar acum va spera să poată participa la cel de-al treilea turneu final din carieră, Euro 2016, unde naţionala lui Anghel Iordănescu va înfrunta Franţa, Elveţia şi Albania.Comentarii