Adam Nawalka
Adam Nawalka

Adam Nawalka, după calificarea Poloniei în sferturile EURO 2016: „Visul nostru a devenit realitate”

Selecţionerul Poloniei comentează calificarea echipei sale în sferturile de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
26 iunie 2016

Polonia a eliminat la loteria penalty-urilor Elveţia şi s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de Fotbal din Franţa, acolo unde va întâlni selecţionata Portugaliei. Selecţionerul polonezilor, Adam Nawalka, a declarat după victoria dramatică în faţa Elveţiei: „Sunt foarte fericit pentru această calificare. Pentru noi, visul a devenit realitate. Am avut parte de un adversar dificil. Elveţia a făcut un meci foarte bun împotriva noastră, dar sunt mulţumit că inclusiv la 1-0 am jucat un fotbal frumos. Am avut multe ocazii de gol, am marcat, am muncit. Repriza secundă a fost însă diferită, am alergat prea mult după minge şi asta ne-a costat.”

Despre perioada mai puţin fructuoasă a celui mai important jucător al său, Robert Lewandowski, selecţionerul polonez a mărturisit: „Este un fotbalist extraordinar, chiar dacă nu marchează, din punct de vedere fotbalistic şi psihologic pentru colegii săi este vitală prezenţa sa. În istoria fotbalului avem numeroase exemple de jucători stelari care nu marchează în anumite momente, dar care contează enorm ca joc, atitudine şi entuziasmul pe care îl aduc. Robert crează însă foarte mult pericol pentru adversarii noştri, iar toată atenţia acestora este îndreptată către el. Asta ne ajută foarte mult” a adăugat Adam Nawalka.

Nawalka (58 de ani) a preluat naţionala Poloniei în 2013, după ce în cariera sa trecuse pe la Wisla Krakowia, Jagiellonia Bialystok sau Gornik Zabrze. Până în prezent, Adam Nawalka a „adunat” doar patru înfrângeri în 29 de meciuri pe banca tehnică a echipei reprezentative începând cu octombrie 2013.Comentarii