Karim Benzema, Franţa
Karim Benzema, Franţa

Absent la Euro 2016, Karim Benzema a avut puterea să-şi felicite naţionala după meciul Germania – Franţa

Atacantul Karim Benzema şi-a felicitat colegii după calificarea Franţei în finala Campionatului European 2016, prin victoria cu Germania.
Articol scris de Florin Codreanu
8 iulie 2016


Karim Benzema este marele absent al „cocoşilor galici” de la turneul final. Starul lui Real Madrid a fost lăsat acasă în urma scandalului „Mathieu Valbuena” în care Benzema este cercetat pentru complicitate la şantajul fostului său coechipier de la echipa naţională. Pentru Benzema, vestea neconvocarii la Euro 2016 a căzut ca un fulger. Respins de concetăţenii săi, de selecţionerul Didider Deschamps şi de către cea mai mare parte a presei, Karim a evitat să comenteze pe perioada turneului final evoluţia Franţei, care în faza grupelor a fost una realmente modestă.

La câteva minute însă după terminarea partidei din semifinalele Campionatului European dintre Germania şi Franţa, Karim Benzema a postat pe unul dintre conturile sale de socializare un mesaj de felicitare pentru echipa naţională: „Felicitări echipei şi felicitări staff-ului tehnic. Mai este doar un singur meci, curaj! Nu sunt fizic alături de voi, însă inima mea este acolo. Succes, Franţa!” a transmis prin intermediul contului său de Instagram, Benzema.

Mesajul a fost întâmpinat bine de către fanii săi, peste 300 de mii de oameni grăbindu-se să salute iniţativa starului de la Real Madrid. Karim Benzema a adunat începând cu 2007 81 de meciuri în echipa reprezentativă a Franţei pentru care a marcat de 27 de ori. La Euro 2016 însă, Franţa nu pare să-i simtă lipsa, elevii lui Deschamps marcând până acum 13 goluri la turneul final. Şase dintre acestea au purtat semnătura actualului golgeter al competiţiei, Antoine Griezmann.Comentarii